Sensomotorische Integratie

Speelgoed en ander materiaal


Snoezelmateriaal

Snoezelmateriaal is een verzamelnaam voor allerlei soorten materiaal om de zintuigen te stimuleren. Materialen die prettig zijn om te voelen, aan te ruiken en om naar te kijken, en geluiden of muziek om naar te luisteren. Ook allerlei 'tril'- en massagemateriaal valt onder snoezelmateriaal.

Ballenbad

Een ballenbad vinden heel veel kinderen leuk. Doordat ze door de ballenbakballen voortdurend worden aangeraakt, voelen ze hun lichaam en hun bewegingen beter. Hierdoor vinden veel kinderen het leuk om met de ballenbakballen te spelen en is het eigenlijk ook geschikt voor alle kinderen. Ballenbakballen zijn ook los te koop. Als ballenbakbad  is heel heel goed een zwembadje of  een plastic zandbak te gebruiken. De kinderen kunnen dan in het zwembadje liggen of zitten. Voor spel-ideeën kijken bij  Spelen in een doos.


Lichtgevende ballen om te voelen en naar te kijken 

Ballen zijn er in veel verschillende uitvoeringen en maten. Vaak ook leuk om naar te kijken en om te voelen. Zoals lichtgevende ballen van verschillende kleuren en met verschillende structuren.  
Kinderen vinden het geweldig om met deze ballen te spelen. Stuit ermee op de grond en er gaat een licht knipperen in de bal. Iedere bal voelt weer anders.

lichtgevende ballen  

Deze lichtgevende ballen zijn verkrijgbaar bij de webwinkel Eelke Verschuur ook te vinden bij leveranciers

'Tril'- of massagemateriaal

In de reguliere handel is er allerlei 'Tril'- en massagemateriaal  te koop, zoals matrassen, kussens en rugleuningen voor een stoel. Ook zijn er speelgoedbeestjes verkrijgbaar die, met behulp van batterijen, kunnen trillen of masseren. Het aanbod van deze producten wisselt nogal, zodat u zelf op onderzoek uit zal moeten.  Op internet kunt u zoeken onder: snoezelmaterialen. 

Het vermelden waard zijn ook de Senseez trilkussens. Voor een beschrijving hiervan en voor spel-ideeën kunt u kijken bij Senseez trilkussens en bij  Het gebruik van 'trilmateriaal'


Lavalamp

Een  lavalamp is leuk voor kinderen die graag naar beweging kijken.  

Els Rengenhart © 2011-2014 Privacybeleid