Sensomotorische Integratie

Senseez trilkussens

volgen op linkedin  facebook icoon      

Senseez trilkussens

Ik heb het Senseez trilkussen 3 in 1 flower uitgeprobeerd. Dit is een kussen dat een zacht trillend gevoel geeft wanneer het wordt ingedrukt, je het kussen in je armen houdt, erop gaat zitten of liggen, of er met je voeten op steunt. Je kunt het ook voor je op tafel neerleggen en er dan met je bovenlichaam heerlijk ontspannen op steunen. Dat gaat ook heel goed in een rolstoel met een werkblad. Al na enkele minuten geeft het een heerlijk ontspannen gevoel dat ook nog een tijdje aanhoudt. Een ideaal kussen om mee te ontspannen.  3 in 1 kussen heeft ook ruimte om er een koud/warm compres en om er extra gewicht aan toe te voegen. Het compres kan worden verwarmd in de magnetron of worden afgekoeld in koelkast of in de vriezer. Een zakje met verzwaringsmateriaal is bijgevoegd. Het wel of niet toevoegen van het warm/koud compres - ook zonder dat het wordt afgekoeld of verhit - en het zakje met verzwaringsmateriaal heeft invloed op de manier van trillen. Het zakje met de therapearl parels verdeelt de trilling in het kussen beter waardoor het prettiger aanvoelt. Het verzwaringsmateriaal geeft meer stabiliteit aan het kussen maar dempt ook de trilling iets. Je moet dan ook meer druk op het kussen uitoefenen om het in trilling te brengen. Dit geeft extra mogelijkheden om met de trilling te experimenteren.


Senseez trilkussen

                                    Senseez 3 in 1 flower

Dit kussen - en ook de andere Senseez kussens - biedt een waardevolle aanvulling aan het bestaande assortiment hulpmiddelen om de verwerking van zintuigprikkels te reguleren. Bijvoorbeeld na een drukke schooldag, om te kunnen ontspannen bij het inslapen en bij andere stressmomenten. Het is ook voor kinderen en volwassenen die minder goed hun lichaam voelen, overgevoelig zijn voor aanraking en een niet zo goed steun kunnen nemen als ze zitten liggen of staan. Ook voor volwassenen met een lichamelijk of verstandige beperking is het een prettig hulpmiddel om zich te ontspannen en zich daardoor 'beter' te voelen. 

Het trilmechanisme maakt een zacht geluid, sommige kinderen vinden dit onprettig. Senseez kussens zijn geen speelgoed en dienen gebruikt te worden onder supervisie. Ze zijn niet geschikt voor kinderen onder de vier jaar. De Senseez trilkussens zijn er in verschillende uitvoeringen. Ze zijn vanaf 34,95 te vinden in de Educadora webshop ook te vinden bij leveranciers.

l

                                 

Els Rengenhart 2020-2023  Privacybeleid