Sensomotorische Integratie

Speelgoed en ander materiaal


Ballen

De bij de spelletjes en activiteiten gebruikte ballen zijn onder verschillende namen in de handel voor zoals gymballen, therapieballen en fitnessballen. Deze ballen zijn verkrijgbaar in sportzaken en andere zaken die fitnessartikelen verkopen. Vaak betreft het aanbiedingen die gelden zolang de voorraad strekt. De doorsnee van deze ballen is meestal van 55 tot 75 cm. 

Voor jongere kinderen is de geschikte maat meestal niet in de reguliere winkels verkrijgbaar. Als alternatief kunt u een skippybal in de juiste maat proberen te vinden. Deze zijn vooral in het voorjaar en in de zomer ruimschoots voorradig in allerlei zaken die speelgoed verkopen. Lukt het niet op deze manier een geschikte bal te vinden, dan kunt u op  de pagina leveranciers in ballen gespecialiseeerde firma's vinden. De ballen zijn te vinden onder de onder de namen: therapieballen, gymballen en fitnessballen. Sommige firma’s leveren alleen aan therapeuten, maar er zijn er ook die rechtstreeks aan particulieren leveren.

U kunt de skippybal als een zitbal gebruiken door het handvat aan de voorkant op de grond te laten steunen, zodat uw kind zich er niet aan vast kan houden. Voor spel-ideeën kijken bij Zittten op een bal of een balkussen, Zitten op een bal aanraken met knuffels, en Zitten op een bal naar de televisie kijken. 
 
Opblaasbare zitmeubelen: bank, stoel en game chair onder andere verkrijgbaar bij Blokker en Leen Bakker. Mogelijk geschikt voor pubers en volwassenen. Deze opblaasbare zitmeubelen kunt u naar behoefte harder of zachter oppompen. Ze geven de minste beweging als ze hard zijn opgepompt; hoe zachter hoe meer beweging. Zijn ze te zacht dan kunt u ze er niet goed meer op zitten. Mogelijk is dat ook leuk, want dan wordt u wel voortdurend door de zitmeubelen aangeraakt en bewogen. Dat laatste is ook leuk voor jongere kinderen.

Balkussens

Balkussens zijn niet via de reguliere handel verkrijgbaar. Mogelijk kunt u er een betrekken via uw therapeut. Ook op de pagina leveranciers kunt u adressen vinden van firma's die de balkussens leveren.  


Els Rengenhart © 2011-2017 Privacybeleid