Sensomotorische Integratie

Adressenlijst van therapeuten

Adressenlijst van therapeuten die de cursus sensomotorische integratie of een vergelijkbare cursus hebben gevolgd

Dit zijn PDF-documenten:

Nederland


Voor wie is deze adressenlijst bedoeld:

  • Voor ouders die op zoek zijn naar een therapeut, die bekend is met de behandeling van sensomotorische integratie problemen. U zoekt dan bij u in de buurt naar een ergotherapiepraktijk, fysiotherapiepraktijk, oefentherapiepraktijk of naar een andere praktijk of instelling, waar mensen werkzaam zijn die het probleem van uw kind herkennen. Bij de meeste praktijken kunt u terecht via een afspraak, maar lang niet bij alle instellingen. Veel instellingen richten zich op specifieke problemen. Het is goed om daar bij het zoeken rekening mee te houden. U kunt hierover met uw huisarts overleggen of kijken op de website van de instelling.
  • Voor ouders die met hun kind al te maken hebben met een bepaalde instelling, zoals revalidatiecentra, K.D.C ’s of instellingen voor verstandelijke gehandicapten. Mocht u vragen hebben of hulp zoeken op het gebied van de sensomotorische integratie, dan kunt u nagaan of er in die instelling therapeuten werkzaam zijn die bekend zijn met sensomotorische integratie problemen.
  • Voor therapeuten die een collega zoeken voor overleg, of een collega om de behandeling aan over te dragen. Bijvoorbeeld wanneer een patiënt verhuist, wanneer een patiënt in een bepaalde instelling wordt geplaatst, of wanneer de behandeling van een revalidatiecentrum weer wordt overgedragen naar de directe omgeving van het kind.
  • Mogelijk zoekt u zelf een therapeut. U bent dan waarschijnlijk op zoek naar een praktijk, algemeen ziekenhuis of revalidatiecentrum bij u in de buurt.

Hoe kom je op deze adressenlijst?

Therapeuten die een SI cursus hebben gevolgd, kunnen op de adressenlijst voor therapeuten worden geplaatst.

De vermelding op de website is gratis als u de cursus sensomotorische integratie in Assen of Groningen hebt gevolgd. Hebt u een vergelijkbare cursus gevolgd, met name bij EstaSI, Facet Trainingen, het voormalig Nederlands Centrum voor Sensorische Integratie(N.C.S.I.), de Transfergroep Rotterdam of Anders Kijken naar Kinderen, dan kunt u tegen een vergoeding van € 25,- per jaar op de adressenlijst worden vermeld. 

U kunt u opgeven door een email te sturen naar: info@sensomotorische-integratie.nl met uw naam, naam van de prakijk of instelling waar u werkzaam bent, het adres waar u werkzaam bent - straatnaam, nummer, postcode, plaatsnaam en provincie - uw beroep, telefoonnummer, email adres, en website. Tevens vermeld u de cursus die u heeft gevolgd. Graag een foto van uw certificaat van de betreffende cursus als bijlage meesturen.

U kunt dit emailadres ook gebruiken bij wijziging van uw werkadres of  de andere gegevens.


Els Rengenhart © 2008 - 2021