Sensomotorische Integratie

Activiteiten en spelletjes

Aanraken en bewegen op schoot

baby op schoot bij vader

Een goede manier om uw kind aan te raken is zittend op schoot. Het beste kan het kind op schoot zitten met zijn rug naar u toe. U kunt uw kind het beste aanraken door stevig over zijn lichaam, armen en benen te wrijven. 

U kunt uw kind ook met verschillende materialen aanraken, zoals knuffelbeesten, zachte ballen, een ballon, een opgeblazen plastic zakje of een massageroller. Met deze materialen kunt u over uw kind heenrollen of met een knuffelbeest over uw kind heenlopen, door het stapje voor stapje van over zijn armen en benen te laten ‘lopen’. 

U oefent daarbij steeds vrij veel druk uit, hierdoor zal uw kind wat steviger gaan zitten. Daarna is het leuk om uw kind te bewegen. Laat uw kind eerst op uw schoot wippen, waarbij u hem goed bij zijn heupen vasthoudt, dat geeft extra stabiliteit. 

Vind uw kind dat leuk, dan kunt u natuurlijk gaan variëren door ook zijwaarts te wiebelen, uw kind tegenover u op schoot neer te zetten en hem met zachte materialen, zoals knuffelbeesten, aan te raken. Probeer er vooral een spel van te maken.

Het aanraken en bewegen op schoot bij kleine kinderen is een activiteit die u heel goed kunt doen als u zelf op een bal zit. (zie ook zitten op een bal )

Terug naar vorige pagina

Verder naar volgende activiteit of spelletje

Els Rengenhart © 2009 Privacybeleid