Sensomotorische Integratie

Activiteiten en spelletjes

‘Schaatsen’ op matjes

kind schaatst op matjes

Laminaat, parket, plavuizen of een andere harde en enigszins gladde vloer is geschikt om over te ‘schaatsen’ met matjes. 

Het meest geschikt is hiervoor een zogenaamde inloopmat, maar u kunt ook een stuk vloerbedekking gebruiken. Knip of snij van de inloopmat of de vloerbedekking twee rechthoeken van ongeveer een lengte van anderhalf keer de lengte van de voet van uw kind en een breedte van ongeveer tweemaal de breedte van de voet van uw kind. Keer de twee stukjes om, zodat de anti- slip kant bovenkomt en de gladde kant onder. Laat uw kind midden op de matjes staan met blote voeten en trek met een krijtje de voet van uw kind om. De afbeelding van de voet is dan duidelijk op de matjes te zien. 

Laat uw kind met de matjes over een gladde vloer schuiven terwijl hij probeert om zijn voeten op de goede plaats op de matjes te houden. 

Het kan moeilijker worden gemaakt door de matjes precies langs een rechte lijn te laten schuiven of achteruit te schuiven. Dit spel kan ook met gewichten om de enkels worden gedaan, voor de meeste kinderen is het dan gemakkelijker. (zie het gebruik van gewichten )

Terug naar vorige pagina

Verder naar volgende activiteit of spelletje

Els Rengenhart © 2009 Privacybeleid