Sensomotorische Integratie

Activiteiten en spelletjes

Drinken met een rietje

Drinken met een rietje

Drinken met een rietje vinden de meeste kinderen leuk. Door het drinken via een rietje gaan ze automatisch wat dieper ademen. Hierdoor worden er meer spieren van de romp gebruikt die op hun beurt zorgen voor extra houdings- en bewegingsgevoel van de romp. Dit houdings- en bewegingsgevoel of proprioceptieve informatie helpt om beter de aandacht te kunnen richten. Het regelmatig met een rietje drinken kan hierop een positieve invloed hebben. Het is een activiteit die heel geschikt is om dagelijks te doen. Zeker als uw kind het leuk vindt kunt u hem alles wat hij drinkt met een rietje laten drinken. 

Er zijn verschillende soorten rietjes in de handel. Gebruik rietjes die niet te dun zijn en die aan de bovenkant kunnen knikken. 

Het is goed voor kinderen om veel te drinken, maar vooral bij kinderen met problemen in de sensomotorische integratie is het belangrijk om dan voorzichtig te zijn met kleurstoffen en te veel suiker. Het is vooral goed voor kinderen om veel water te drinken en dat kan prima met een rietje.

Het drinken met een rietje is een activiteit die heel goed kan worden gecombineerd met het zitten op een bal.

Terug naar vorige pagina

Verder naar volgende activiteit of spelletje

Els Rengenhart © 2009 Privacybeleid