Sensomotorische Integratie

Activiteiten en spelletjes

Masseren met verschillende materialen

masseren met een bal

Aangeraakt worden is voor iedereen belangrijk. Ook voor kinderen van wie het lijkt alsof ze het aanraken niet zo prettig vinden. Voor hen is het van belang om naar een manier van aanraken te zoeken die het kind wel prettig vindt. Het helpt hem letterlijk en figuurlijk om wat beter in zijn vel te zitten. Het is belangrijk om dat aanraken te doen in de vorm van stevig - door wat druk uit te oefenen - over uw kind te wrijven. Dat kunt u met uw handen doen; u geeft uw kind dan een soort massage. Dat kan ook heel goed met de kleren aan. 

Indien u direct op de huid van uw kind wrijft kunt u eventueel massageolie of bodylotion gebruiken. (zie Insmeren met bodylotion

Daarnaast kunt u het kind ‘masseren’ door met allerlei materialen over uw kind te rollen of te wrijven, zoals met verschillende soorten ballen, harde en zachte, speelgoedbeesten, een handdoek, een zachte lap, enzovoort. Doe het altijd op een manier die uw kind prettig vindt. Het kan, zoals eerder beschreven, zittend op schoot, maar ook heel goed als uw kind op zijn buik op de grond, op zijn bed of op een bank ligt. Op deze manier kan dan heel goed zijn rug, zijn armen en benen worden ‘gemasseerd’. Over het algemeen kunt u het beste eerst van boven naar beneden wrijven en eerst aan de achterkant van het lichaam, vindt uw kind dat prettig dan kind u ook aan de voorzijde en ook van beneden naar boven wrijven. Zoek een manier en een houding die voor u en uw kind prettig is.

 masagehandschoen      masagehandschoen 2

                                    Massagehandschoen

De massagehandschoen is heel geschikt om mee te masseren. U kunt daarbij gemakkelijk het aanraken te combineren met stevige druk, terwijl u gelijktijdig over het lichaam beweegt. Daarvoor is de binnenzijde van deze 'handschoen' voorzien van negen soepel ronddraaiende roestvrijstalen balletjes. Hierdoor kun je met de handschoen druk geven op een relatief groot oppervlak van het lichaam en tegelijkertijd die druk heel soepel verplaatsen. Met de massagehandschoen kun je over de kleding heenrollen. Hoewel de handschoen er wat metalig uitziet, voelt hij heel prettig aan. Het geeft ontspanning. Ook voel je hierdoor je je lichaam heel duidelijk, waardoor je er beter mee in contact komt. De bovenkant van de handschoen is van plastic en voorzien van kleine uitsteekseltjes, waar degene die masseert zijn hand op kan leggen. Dit maakt het masseren ook voor degene die het doet, prettig en niet vermoeiend. De massagehandschoen is in drie kleuren verkrijgbaar bij tenZIe ook te vinden bij leveranciers.  

Terug naar vorige pagina

Verder naar volgende activiteit of spelletje

Els Rengenhart © 2009-2016 Privacybeleid