Sensomotorische Integratie

Activiteiten en spelletjes

Activiteiten met beide handen

Kind speelt met buizen

Kinderen met sensomotorische integratie problemen hebben vaak moeite om hun aandacht te richten op wat ze aan het doen zijn. U kunt hen daarbij helpen door een activiteit te kiezen die uitlokt om beide handen te gebruiken. Op die manier is het gemakkelijker voor uw kind om zijn aandacht te richten op wat hij aan het doen is en om er langer mee door te gaan. 

Nog meer spelen met buizen

Het met twee handen iets doen of iets maken helpt om zijn aandacht op die activiteit gericht te houden. Gebruikt u daarbij materiaal waar iets aan te voelen is, zoals klei, vingerverf en water en zand, dan helpt u uw kind nog beter om zijn aandacht te richten. Hij voelt dan beter wat hij doet. 

Vangnetje geschikt voor het gebruik van twee handen

Vangnetje voor het gebruik van twee handen

Bij de webshop Toys42hands is veel speelgoed verkrijgbaar die het gebruik van twee handen stimuleren zoals het vangnetje.  Toys42hands is ook te vinden bij leveranciers.

Andere voorbeelden van activiteiten die uitlokken tot het gebruik van beide handen zijn: kralen rijgen, iets vastbinden met een touw, grote voorwerpen dragen en iets in een plastic zak stoppen.

Terug naar vorige pagina

Verder naar volgende activiteit of spelletje

Els Rengenhart © 2009-2014 Privacybeleid