Sensomotorische Integratie

Activiteiten en spelletjes


Slepen op een deken

kind over de grond slepen

Een leuk en eenvoudig spel is om uw kind over de grond voort te slepen op een deken. Hiervoor hebt u wel een gladde ondergrond nodig, zoals parket, laminaat of een andere gladde vloerbedekking. Het gaat het gemakkelijkst als uw kind op zijn buik op een deken ligt. U kunt de deken enkele keren dubbel vouwen, zodat uw kind er in de lengte goed op past. Het beste kunt u een stevig stuk touw gebruiken dat u uw kind met twee handen in het midden van het touw vast laat houden, terwijl u het touw meer aan de uiteinden vast houdt. Op deze manier kunt u uw kind voortslepen zonder dat u teveel gebogen moet staan. 

Het voortslepen op deze manier geeft veel bewegingsplezier. Kan een kind het touw niet met twee handen vasthouden dan kunt u het touw aan de deken vastknopen en zo de deken met kind en al voorttrekken. Op deze manier kan dit spel ook met motorisch gehandicapte kinderen worden gespeeld. Het kan bijvoorbeeld een leuke manier zijn om ze van de ene kamer naar de andere te vervoeren. Het spel is vooral geschikt voor jongere kinderen, omdat oudere kinderen vaak te zwaar zijn om voort te slepen. 

U kunt uw kind natuurlijk ook op deze manier verplaatsen als het op zijn rug ligt of in een doos of krat zit, die u op de deken zet. In al die gevallen gaat het vooral om het bewegingsplezier.

Oudere kinderen en zelfs volwassenen kunt u wel slepen met een speciaal sleepzeil.

sleepzeil voor grotere kinderen en zelfs volwassenenoudere

Sleepzeil geschikt voor grote kinderen of volwassenen.

Informatie over sleepzeil voor grote kinderen of volwassenen

Terug naar vorige pagina

Verder naar volgende activiteit of spelletje

Els Rengenhart © 2009 Privacybeleid