Sensomotorische Integratie

Activiteiten en spelletjes

Zittend op een bal bewegen op muziek

Uw kind zit op een skippybal of een therapiebal. (zie zitten op een bal )

muziek en zitten op een bal

Zittend op de bal is het leuk om te bewegen op muziek. Kies muziek met een duidelijk ritme. Tijdens het bewegen moeten de voeten op de grond worden gehouden en de billen contact blijven houden met de bal. Deze activiteit lukt het beste met blote voeten, om te voorkomen dat de voeten wegglijden. Er wordt op het ritme van de muziek op en neer bewogen. Door de veerkracht van de bal wordt het kind steeds iets omhoog geduwd en doordat hij goed met de billen op de bal en de voeten (hakken, niet de tenen) op de grond blijft steunen, geeft dat het gevoel dat het hoofd, schouders en armen worden ‘los’ geschud. 

Het kind kan zijn armen langzaam omhoog en weer naar beneden laten ‘vliegen’. Het bewegen van de armen gaat dan min of meer vanzelf. Het is belangrijk dat ze niet teveel worden gestuurd. Als het goed gaat, kan het kind langzaam een beetje van links naar rechts bewegen, het gewicht beurtelings wat meer op de ene bil en daarna wat meer op de andere bil. Hierbij blijft er wel steeds contact met de grond en de bal, al verplaatsen de billen zich wel over de bal en de voeten over de grond. Het is een soort dansen op de bal. U kunt deze activiteit heel goed samen met uw kind doen, ieder op een eigen bal. Als uw kind het leuk vindt is het een activiteit die heel geschikt is om een periode dagelijks te doen. Eigenlijk zolang uw kind er plezier aan beleeft.

De gebruikte muziek is: Daqat il Qalb. Sout El Tabla. Eyptian Solo Tablah. Ibrahim El Minyawi & Son. Informatie en bestellen bij: www.Tanz-raum.com

Terug naar vorige pagina

Verder naar volgende activiteit of spelletje

Els Rengenhart © 2010 Privacybeleid