Sensomotorische Integratie

Activiteiten en spelletjes

Spelen met scheerschuim

Spelen met scheerschuim

Scheerschuim is een materiaal met ongekende mogelijkheden en is in staat om veel kinderen uit te lokken tot activiteit, spel en plezier. Het is verstandig om voorzichtig te beginnen en een klein beetje scheerschuim te spuiten op een spiegel, de achterkant van een inloopmat of een niet te groot tafelblad. Het is een voordeel wanneer het aangeboden vlak een andere kleur heeft dan het scheerschuim. 

Probeer het kind uit te lokken om het scheerschuim uit te smeren op het aangeboden vlak. Veel kinderen hebben eerst even tijd nodig om eraan te wennen, maar hebben ze eenmaal door hoe het werkt dan vinden ze het meestal heel leuk en gaan ze er zelf mee aan de gang. Het materiaal stimuleert vooral beweging en gevoel en veroorzaakt dat een kind uit zichzelf door wil gaan met het bewegingen en voelen van het schuim. Door een afgebakend vlak aan te bieden wordt de activiteit tegelijk ook enigszins begrensd. 

Het is leuk om een vlak vol met scheerschuim te smeren en er dan iets in te tekenen of te schrijven. Dat kan het kind zelf doen of u kunt het samen met uw kind doen. Het hoeft niet meteen iets voor te stellen, maar door de vingers door het scheerschuim te bewegen ontstaan er allerlei figuren. Met de vlakke hand en eventueel nog een beetje scheerschuim kan de tekening zo worden uitgeveegd. 

Het grote voordeel is vooral dat het niet fout kan gaan en dat het resultaat van de bewegingen meteen zichtbaar is. Het helpt een kind om zijn handen en armen beter te voelen en te gebruiken en om plezier te hebben.

Happy Senso

Een alternatief voor het gebruik van scheerschuim is HAPPY SENSO
Dat is een gel met multisensorische eigenschappen. Het is heel geschikt voor sensorische stimulatie. Het is te horen, te voelen, te ruiken en te zien. Ook heeft het een verkoelend effect op de huid, en lijkt het of het een beetje op de huid duwt. Er zijn verschillende toepassingen denkbaar - zowel met n kind als in groepsverband.

Happy Senso

De Happy Senso Original varianten zijn er in de varianten Mint-Fresh, Neutral, Tropical en Sweetness. De nieuwe Happy Senso Artist varianten hebben dezelfde  sensorische eigenschappen met daarbij nog een kleur. De kleuren zijn onderling  te mengen tot nieuwe kleuren. HAPPY SENSO is van hoge kwaliteit, hypoallergeen en dermatologisch getest. Zie voor spel-ideen ook de website van Happy Senso. Happy Senso is onder andere verkrijgbaar via de webshop van Educadora 

 

 

Terug naar vorige pagina

Verder naar volgende activiteit of spelletje

Els Rengenhart 2009-2024 Privacybeleid