Sensomotorische Integratie

Adressenlijst van therapeuten

Adressenlijst van therapeuten die de cursus sensomotorische integratie of een vergelijkbare cursus hebben gevolgd

Dit zijn PDF-documenten:

Nederland


Voor wie is deze adressenlijst bedoeld:

  • Voor ouders die op zoek zijn naar een therapeut, die bekend is met de behandeling van sensomotorische integratie problemen. U zoekt dan bij u in de buurt naar een ergotherapiepraktijk, fysiotherapiepraktijk, oefentherapiepraktijk of naar een andere praktijk of instelling, waar mensen werkzaam zijn die het probleem van uw kind herkennen. Bij de meeste praktijken kunt u terecht via een afspraak, maar lang niet bij alle instellingen. Veel instellingen richten zich op specifieke problemen. Het is goed om daar bij het zoeken rekening mee te houden. U kunt hierover met uw huisarts overleggen of kijken op de website van de instelling.
  • Voor ouders die met hun kind al te maken hebben met een bepaalde instelling, zoals revalidatiecentra, K.D.C ’s of instellingen voor verstandelijke gehandicapten. Mocht u vragen hebben of hulp zoeken op het gebied van de sensomotorische integratie, dan kunt u nagaan of er in die instelling therapeuten werkzaam zijn die bekend zijn met sensomotorische integratie problemen.
  • Voor therapeuten die een collega zoeken voor overleg, of een collega om de behandeling aan over te dragen. Bijvoorbeeld wanneer een patiënt verhuist, wanneer een patiënt in een bepaalde instelling wordt geplaatst, of wanneer de behandeling van een revalidatiecentrum weer wordt overgedragen naar de directe omgeving van het kind.
  • Mogelijk zoekt u zelf een therapeut. U bent dan waarschijnlijk op zoek naar een praktijk, algemeen ziekenhuis of revalidatiecentrum bij u in de buurt.

Oproep aan therapeuten die de cursus sensomotorische integratie of een vergelijkbare cursus hebben gevolgd

Indien u de cursus sensomotorische integratie of een vergelijkbare cursus hebt gevolgd, dan kunt u desgewenst op de adressenlijst voor therapeuten worden vermeld. U kunt zich opgeven door het formulier naam op website te downloaden. U kunt het formulier ook gebruiken bij wijziging van uw werkadres of van de andere gegevens.

De vermelding op de website is gratis als u de cursus sensomotorische integratie in Assen of Groningen hebt gevolgd. 

Wanneer u een vergelijkbare cursus hebt gevolgd, met name bij EstaSI, Facet Trainingen, het voormalig Nederlands Centrum voor Sensorische Integratie(N.C.S.I.), de Transfergroep Rotterdam of Anders Kijken naar Kinderen, kunt u tegen een vergoeding van € 25,- per jaar op de adressenlijst worden vermeld. U geeft dan aan bij "opmerkingen" welke cursus u hebt gevolgd. U ontvangt dan per e-mail een rekening en het adres om een kopie van uw certificaat heen te sturen.

Downloadknop formulier: naam op website

Els Rengenhart © 2008 - 2019